Foto: Shutterstock.com

Elladcykler

Ladcykler med elmotor stormer ind på det danske marked. Vi har kigget nærmere på fire modeller i forskellige prisklasser, som du ikke går helt galt i byen med.

Af Lotte Malene Ruby
04. juni 2018
Artiklen er fra medlemsmagasinet CYKLISTER
Læs pdfLæs i browser (issuu)

TOHJULET LUKSUS

Mærke: Urban Arrow 
Model: Family
Vejl. pris: 34.495 kr.*
Mere info: smartmove.dk

Urban Arrow Family er en tohjulet elladcykel. Det betyder, at den har noget mindre plads på ladet end de trehjulede modeller. Til gengæld er den også smallere og lettere og glider derfor lidt nemmere gennem trafikken – og det kan være en fordel, hvis du ofte kører længere distancer. 

Med kvalitets-letvægtsmaterialer kombineret med en kraftfuld Bosch centermotor er Urban Arrow Family den perfekte elladcykel til familien, der ønsker endnu mere fart og fleksibilitet end den traditionelle trehjulede ladcykel. Cyklen har indbyggede seler og plads til to små børn. 

Det er helt sikkert en elladcykel i den dyre ende, men hvis du har smag for den opdaterede Long John-stil, så får du en familievenlig løsning med rigtig gode køreegenskaber. Cyklen har en rækkevidde på 40-50 km på en opladning – og en opladning tager fem timer. Gearet er trinløst, og du kan tilkøbe skivebremser, hvis du ønsker det.   


 

EN KRAFTFULD SVENSKER 

Mærke: Seaside bike 
Model: Seaside Bike
Vejl. pris: 26.729 kr. 
Mere info: seaside.dk

Seaside Bike er en robust og rummelig familiecykel, som kan tåle det skandinaviske klima. Cyklen er udviklet af to svenske småbørnsfædre, som har forsøgt at kombinere kvalitet, praktik og flot design i en kraftig og terrængående familievenlig løsning. Den har plads til godt med bagage og op til fire børn, som kan spændes fast med Y-seler, så den passer godt til større familier og er et godt alternativ til bil. Du kan fragte op til 180 kg i ladet, og det er 80 kg over standarden for elladcykler. 

Prismæssigt ligger den i den højere ende, når det kommer til elladcykler, men der er også tale om en både veldesignet, gennemtænkt og stabil cykel med mange gode egenskaber. 

Ladet er i lakeret krydsfiner med to foldesæder, og stellet er i aluminium. Cyklen kan køre 40-60 km på en opladning og er udstyret med en kraftig centermotor, som kan trække læsset. Seaside Bikes leveres med trinløse gear og skivebremser på både for-og baghjul. Som bonus kan cyklen også parkeres på snuden, så den fylder mindre. 


MELLEMKLASSE MED UDSTYR

Mærke: Babboe
Model: E-curve
Vejl. pris: 21.495 kr.
Mere info: babboe.dk

Babboe er et godt, hollandsk bud på en elladcykel med et godt match mellem pris og kvalitet. Det er en klassisk ladcykel med kasse i egetræ, men med det designmæssige raffinement, at kassen er med runde hjørner, som giver både god siddekomfort og et helt særligt look. 

Du kan også få en Babboe med firkantet kasse, som egner sig bedre til varetransport, hvis det er det, du har brug for. Så hedder modellen Big. Babboe e-Curve leveres med to bænke, fire Y-seler og en stor, rummelig kaleche, som kan tages af og på. 

Ekstraudstyr er der masser af til en Babboe – fx både solsejl og en skridsikker måtte, hvis du skal have din hund med ud af køre. Hollænderne bag konceptet har tilsyneladende tænkt på alt. Cyklen leveres med rullebremser på forhjulene og skivebremse bagpå.   


 

ET BILLIGERE ALTERNATIV 

Mærke: Mustang 
Model: Family
Vejl. pris: 17.499 kr.
Mere info: coop.dk

Coop forhandler en af de billigste, men stadig fornuftige løsninger, hvis du har brug for en ladcykel på et begrænset budget. Stellet er af stål, og det giver en højere vægt end aluminium. Der kan også kun lastes 80 kg i kassen, men ellers er Mustang Family en ganske rummelig ladcykel i et neutralt design. 

Selv om cyklen er i den billige ende, er alle dele fra kendte producenter – og med sådan en landsdækkende forhandler i ryggen, burde du kunne have tillid til garantierne. Cyklen har plads til fire mindre børn, som kan spændes godt fast med trepunktsseler. Mustangen har en rækkevidde på 35 km på en opladning – og det er i den lave ende. Så det er en afvejning mere, som du kan tage med i dine overvejelser, når du opvejer prisen mod dine behov i hverdagen. 

*med medlemsrabat fra Coop: 13.499 kr.


SVENSKE TEST AF ELLADCYKLER

Hvis du vil vide mere om markedet for elladcykler, kan du kigge over på den anden side af Øresund. På den svenske hjemmeside alltomelcyklar.nu finder du nemlig en hel række grundige test af modeller fra forskellige producenter. Hjemmesiden er drevet af firmaet bag det svenske bilmagasin Tidningen Elbilen.