386

Cykeltasker til indkøb

ANMELDELSE: Det er i hverdagen, cykeltaskerne skal bestå deres prøve, hvis danskerne for alvor skal tage dem til sig. Vi har udvalgt tre cykeltasker i hver sin priskategori og testet dem lastet med to propfulde poser alt-godt-fra-supermarkedet.

Af Lotte Malene Ruby
03. september 2014

Vores testperson Christina kører til daglig på en klassisk damecykel – og hun har som mange andre hverdagscyklister følgende krav til sit udstyr: ”Det skal være nemt og praktisk at bruge, og helst også se godt ud. Prisen og kvaliteten skal naturligvis hænge nogenlunde sammen. Og så skal det føles behageligt og sikkert at bruge,” siger hun.

Vi tester derfor cykeltaskerne ud fra følgende fire parametre: Praktik, udseende, kørekomfort og pris i forhold til kvalitet.

Kurv og bagagebærer

I den første test fylder vi den ene, fulde bærepose i kurven på cyklen. Den anden pose klemmer vi fast på bagagebæreren med en elastik – præcis som Christina selv normalt ville gøre. Så sender vi vores testkører ud på en lille tur.

Vurdering:

     

 • Praktik: Det er jo også sådan, jeg er vant til at gøre, så det føles nemt og normalt.
 • Udseende: Det ser måske ikke vildt smart ud, men jeg tænker heller ikke over, om jeg skiller mig ud. Sådan gør alle andre jo også.
 • Kørekomfort: Når jeg tænker efter, kan jeg godt mærke, at cyklen er svær at styre i forhold til, når jeg ikke har kurven fuld. Og måske føles det egentlig heller ikke super sikkert med indkøbene bagpå, for jeg kan jo ikke rigtigt holde øje med, om de falder af eller ej.
 • Pris og kvalitet: Både kurv og bagagebæreren var på cyklen, da jeg købte den. Så på den måde er det en billig løsning. Om det også er den bedste løsning, vil testen jo vise.

Basil Mara. Pris: ca. 200 kr.

 

Basiltasken er en simpel dobbelttaske til at lægge hen over bagagebæreren, hvor den fæstnes med fire remme og to velcrobånd. Den er vandafvisende, men ikke regntæt. Da det tager tid at af- og påmontere tasken, tager vi udgangspunkt i, at den er fast inventar på cyklen, da vi fylder taskerne med indkøb.

Vurdering:

    

 • Praktik: Det er ikke så praktisk, at man ikke bare kan tage tasken af – især fordi den jo ikke er 100 pct. vandtæt. Men den er mere rummelig, end jeg havde forestillet mig. Der er næsten plads til, at man kan fylde indkøbsposerne direkte ned i tasken, men ikke helt. Så det sidste må ryge op i cykelkurven.
 • Udseende: Den ser ret neutral ud. Jeg kan godt forestille mig, at den hurtigt kommer til at se beskidt og slidt ud, men som udgangspunkt synes jeg, den ser okay ud.
 • Kørekomfort: Jeg kan helt sikkert godt mærke forskel. Det er lettere at styre cyklen, når vægten er bagpå cyklen. Faktisk kan jeg næsten ikke mærke vægten, når jeg cykler. Men når jeg trækker cyklen, kan jeg mærke, at der er læs på. Jeg tror egentlig godt, at jeg kan lide at køre med cykeltaske.
 • Pris og kvalitet: Det er bestemt ikke en luksustaske, men prisen er også meget overkommelig, og så er man ikke bange for, at den bliver stjålet, når den skal sidde på cyklen hele tiden. Jeg synes, at pris og kvalitet hænger godt sammen.

Ortlieb Classic: ca. 1000 kr. for et sæt

 

Ortlieb’en er den dyreste taske i testen. Den monteres med justerbare klips på bagagebæreren. Materialet er kraftigt og 100 pct. vandtæt. Tasken rulles sammen for oven, når de lukkes, hvorved størrelsen kan justeres. Lukningen sikres med klikspænder, og der kan evt. påmonteres skulderrem.

Vurdering:

    

 • Praktik: Det er klart den nemmeste at tage af og på, når bare man sørger for, at lemmerne bliver justeret rigtigt første gang. Lukningen fungerer rigtigt godt, og det er en kæmpe fordel, at den er helt vandtæt. Så kan fx også have sin computer med. Den er samtidigt ekstremt rummelig. Varerne kan nemt være der – så der er også plads til fx ekstra vin. Den kan foldes, så den ikke fylder ret meget i entréen.
 • Udseende: Den er flot, og så kan man også tydeligt se, at kvaliteten er rigtig god.
 • Kørekomfort: Grundlæggende gør den jo det samme, som de andre tasker. Men den føles meget sikker og stabil. Måske er det også til dels det psykologiske, men den bumper og slasker ikke, og jeg er ikke spor bekymret for, at den falder af eller går i baghjulet.
 • Pris og kvalitet: Den er selvfølgelig klart den dyreste, men kvaliteten er også god – den her kan man jo også bruge, hvis man skulle på cykelferie en dag. Til gengæld ville den ikke få lov at hænge på cyklen, hvis den var min. For jeg tror, at den ville blive stjålet.

Bikezac: Pris: ca. 50 kr.

 

Bikezac er testens klart billigste bud på en cykeltaske. Nærmest bare en indkøbspose i kraftig plastik til cykelbrug. Den monteres på bagagebæreren med to kraftige kroge. Åbningen kan holdes sammen med en indbygget elastik eller ved hjælp af hanken, men den kan ikke lukkes helt til.

Vurdering:

    

 • Praktik: Den er overraskende nem at tage af og på, så man kan sagtens tage den med sig ind i butikken. Den kan også let foldes sammen, så den ikke fylder, når man ikke skal bruge den. Der er rigeligt med plads til alle indkøbene. Det er ikke så smart, at den er åben oventil, hvis det regner.
 • Udseende: Jeg synes ikke, at den er så flot. Men det er almindelige indkøbsposer jo heller ikke. Det er mere en indkøbspose end en taske. Men en mindre hidsig farve ville klart hjælpe på det.
 • Kørekomfort: Det føles stadig bedre end at have varerne i kurven. Men den føles ikke helt så sikker at køre med, fordi den mangler en dims, der forhindrer tasken i at hoppe og flapre, når jeg passerer et bump. Jeg tror mest, at det er noget psykologisk, som jeg skal vænne mig til. For egentlig tror jeg, at de sidder fint nok fast.
 • Pris og kvalitet: Jeg er nok lidt i tvivl om, hvor længe den holder, så det må komme an på en prøve. Men den er jo også meget billig, så det er okay, hvis man ind imellem må købe en ny. Det er en god idé.

 

Emneord: Udstyr